FONDURI SUPLIMENTARE în PROGRAMUL ERASMUS+

 

Pentru proiectele KA103 se acordă fonduri suplimentare (200 EUR/ lună) pentru mobilități de studiu (SMS), pe baza documentelor doveditoare, după cum urmează:

• studenți cu nivel de trai scăzut (ex. cazuri sociale) - dovada îndeplinirii condițiilor de trai scăzut (ex. adeverință de îndeplinirea condițiilor de caz social, emisă de secretariatul facultății);
• studenți orfani – copii după certificatul de naștere al studentului și după certificatul de deces al părintelui/ părinților;
• studenți părinți tineri - certificatul de naștere a copilului.
Dacă unul dintre participanții selectați are o dizabilitate de natură fizică, mentală sau alte probleme de sănătate care îl împiedică să ia parte la mobilitate fără să-i fie pus la dispoziție un sprijin financiar suplimentar, universitatea poate solicita Agenției Naționale fonduri adiționale pentru nevoi speciale pentru a putea acoperi costurile suplimentare necesare.
Participanții care doresc să solicite sprijin financiar suplimentar pentru nevoie speciale, trebuie să discute cu reprezentanții Biroului Erasmus+ despre aceste aspecte în momentul pregătirii documentelor de mobilitate.