“Şcoala Altfel” Elevii Liceului Tehnologic “Petru Maior” din Reghin, judeţul Mureș, în vizită la Facultatea de Drept din Universitatea Transilvania din Braşov, 12.04.2019

 

În data de 12 aprilie 2019, studenţi şi cadre didactice și didactic-auxiliare din Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Transilvania din Braşov (lector dr. Oana Şaramet și laborant Gheorghe Cletea) au întâmpinat, în calitate de gazde, elevii din clasa a XII –a, de la Liceul Tehnologic “Petru Maior” din Reghin, judeţul Mureș, însoţiţi de cadre didactice, coordonator al acestei acțiuni fiind doamna profesor Georgeta Moldovan. Elevii au fost invitaţi în Amfiteatrul Emil Poenaru, unde studenții, membri ai asociației studențești ELSA Brașov, le-au vorbit despre experiența lor ca studenți ai Facultății de Drept și, implicit ai Universității Transilvania din Brașov, despre oportunitățile oferite de această instituție de învățământ superior, precum și despre activitățile ce sunt desfășurate de organizația studențească ELSA Brașov.

Elevii au asistat și la o prezentare specifică domeniului Criminalisticii ținută în cadrul Laboratorului de Criminalistică al Facultății de Drept, deprinzând unele aspecte teoretice şi practice ale dreptului.

De asemenea, elevilor li s-a răspuns la întrebările legate de admiterea la facultate și, în general, la universitatea noastră, dar și referitoare la disciplinele care vor fi studiate pe parcursul acesteia, precum şi de oportunităţile de angajare, ulterior absolvirii facultăţii.