Școala de vară „Cinema, Human Rights and Advocacy”

 

În perioada 26 august – 4 septembrie 2019, în Italia, se organizează a 14-a ediție a Școlii de Vară în Cinema, Human Rights and Advocacy.

Acest eveniment este o inițiativă de formare, dezvoltată în comun de European Inter-University Centre for Human Rights and Democratisation (EIUC) și Picture People.

Instruirea intensă de 10 zile vizează tinerii profesioniști care doresc să-și lărgească înțelegerea legăturilor dintre drepturile omului, filmele, mass-media digitală și promovarea videoclipurilor, să împărtășească idei și să promoveze gândirea participativă și critică a problemelor urgente legate de drepturile omului, filmări din întreaga lume în timpul celui de-al 76-lea Festival de Film Internațional de la Veneția și să învețe cum să folosească filmele ca instrument de schimbare socială și culturală.

Această școală de vară se adresează tuturor absolvenților, profesioniștilor din domeniul drepturilor omului, mass-media, ONG-uri, advocacy și oricui folosește sau este interesat de utilizarea mijloacelor audiovizuale ca instrument de promovare a schimbării sociale.

Școala selectează maximum 30 de participanți.

Taxa de înscriere la școala de vară este de 1.700 Euro.

Termenul limită de depunere a cererilor este 30 aprilie 2019.

Alte informații pot fi obţinute de pe pagina oficială a evenimentului.