Întâlnirea dintre Institutul European de Expertiză și Expert (EEEI), Franța, și reprezentanți ai Universității Transilvania din Brașov și ai Curții de Apel Brașov 01 februarie 2024

 


Joi, 01 februarie 2024, reprezentanții Institutului European de Expertiză și Expert (EEEI), cu sediul în Franța, au avut o întâlnire cu reprezentanți ai Universității Transilvania din Brașov și ai Curții de Apel Brașov. La întâlnirea desfășurată la Curtea de Apel Brașov au participat din partea EEEI – Dalen Gilhuijs, Pawel Rybicki și Keijser Nicolaas Maria, din partea Universității Transilvania din Brașov, conf. dr. Roxana Matefi și conf. dr. Silviu Gabriel Barbu, de la Facultatea de Drept, și conf. dr. ing. Dragoș Dima din cadrul Facultății de Inginerie Mecanică, iar din partea Curții de Apel Brașov – jud. Mihaela Darabană, jud. Mihai Iuliana, jud. Carmen Cadea, jud. Anca Codreanu și jud. Răzvan Dicu.
După o prezentare succintă a EEEI, discuțiile s-au purtat în jurul proiectului Find an expert, proiect dezvoltat de Institutul pentru Expertiză și Expert, care are ca obiectiv general acela de a stabili un sistem unificat pentru eficientizarea proceselor legate de experții judiciari și domenii similare. A fost prezentat inclusiv instrumentul IT dezvoltat în cadrul proiectului, instrument menit să poate fi accesat la nivel european și să fie ușor accesibil persoanelor fără expertiză în domeniul IT, permițându-le acestora să acceseze datele căutate.
Pe lângă aspectele practice privind provocările legate de identificarea și desemnarea unor experți din alte țări în cauze instrumentate de instanțele din țara noastră, discuțiile au vizat și explorarea unor viitoare proiecte de colaborare cu Universitatea Transilvania din Brașov, între cele două fiind încheiat un acord de colaborare de mai mulți ani.