Concurs de creație grafică cu tema „Educația juridică”

Ministerul Justiției în colaborare cu Ministerul Educației, Consiliul Superior al Magistraturii, Înalta Curte de Casație și Justiție, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Uniunea Națională a Barourilor din România adresează și studenților din România invitația de a participa la Concursul de creație grafică cu tema „Educația juridică”.

Tematică generală a concursului este „EDUCAȚIA JURIDICĂ”, fiecare participant având libertatea de a aborda grafic orice subiect care se poate înscrie în această tematică.

Concursul are două secțiuni:
a) – realizarea unui afiș care să ilustreze tema educației juridice;
b) – realizarea unui simbol grafic (logo) consacrat educației juridice.
Un participant se poate înscrie cu o singură lucrare la una sau la ambele secțiuni.

Lucrările se pot transmite prin e-mail la adresa: edu@just.ro până la data de 27 mai 2024. Rezultatul concursului va fi anunțat la data de 10 iunie 2024, pe pagina https://www.just.ro/educatie-juridica-in-scoli/, unde se găsește și Regulamentul de desfășurare al acestuia, precum și modelul de Declarație de consimțământ privind prelucrarea datelor cu caracter personal.

Alte informații relevante despre condițiile de participare, premiile care vor fi acordate, precum și Protocolul de colaborare privind educația juridică 2022-2025 înccheiat între instituțiile menționate mai sus, pot fi aflate accesând: https://www.just.ro/educatie-juridica-in-scoli/.