Tur de studiu pentru studenți programul Elie Wiesel Study Tour 2024, ediția a VII-a

Ambasada Statelor Unite ale Americii în România, Institutul Polonez din București, Ambasada Republicii Federale Germania în România și Ambasada Statului Israel în București, alături de American Councils for International Education și cu sprijinul Ambasadei Austriei la București și al Institutului Național pentru Studierea Holocaustului Elie Wiesel România, lansează o nouă ediție a programului Elie Wiesel Study Tour.

Această ediție oferă studenților interesați de drepturile omului și istoria Holocaustului ocazia de a înțelege și aprofunda aceste subiecte.

Programul va avea loc în perioada 25 august – 4 septembrie 2024 și oferă 15 burse ce acoperă costurile participării: cazare, mese în regim de demi-pensiune, vizite în locuri reprezentative pentru tematica abordată, precum și materiale promoționale.

Ediția din acest an va include vizite la Casa Memorială Elie Wiesel, Cartierul Evreiesc din Budapesta, Memorialul „Pantofi de-a lungul promenadei Dunării”, Complexul Muzeal Auschwitz-Birkenau, Cartierul Evreiesc Kazimierz din Cracovia și Fabrica Schindler, participanții fiind însoțiți de un profesor de specialitate. Participanții vor avea parte de activități diverse de tip team building, dezbateri, ateliere de lucru și sesiuni de informare, iar la finalizarea programului, fiecare dintre aceștia va organiza o activitate de diseminare a informațiilor dobândite în facultatea sau comunitatea de unde provin.

Criteriile de eligibilitate cumulative care trebuie îndeplinite de potențialii participanți sunt:

- au cetățenia română;

- au minim 20 de ani și maxim 27 de ani împliniți în momentul începerii programului (25 august 2024);

- sunt actualmente studenți, masteranzi sau doctoranzi în mediul rural sau urban, în țară sau în străinătate, la orice profil de studiu;

- au un nivel avansat de cunoștințe de limba engleză;

- demonstrează interes față de tematica programului;

- sunt dispuși să organizeze minim o activitate de diseminare la final (articol, interviu, conferință locală, etc.).

Cei interesați se pot înscrie online până la data de 5 iulie 2024, completând formularul disponibil la următoarea adresă: https://forms.office.com/r/TWDEr8SLvD

Informații complete despre program pot fi accesate la următoarea adresă: https://www.romania.americancouncils.org/elie-wiesel-study-tour-ro

Persoana de contact este Iuniana Mîndru, Senior Program Coordinator, nr. de telefon: 0741.740.301, adresa de e-mail: ewstudytour@americancouncils.org.